• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

BRANDWEER VLUCHTEN BOVEN AJAX NOORD

 

AJAX Noord is een regio op de Veluwe. In tijden van langdurige droogte vinden er continue brandweer vluchten boven AJAX Noord plaats. Naast de brandweer vluchten boven de Veluwe (AJAX Noord en AJAX Zuid) vinden er ook brandweer vluchten plaats boven Overijssel (Oscar) en de Utrechtse Heuvelrug (Charlie). Deze brandweer vluchten boven AJAX Noord worden uitgevoerd om beginnende branden op te sporen en brandweerdiensten te informeren en te coördineren vanuit de lucht. Tijdens deze brandweer vluchten boven AJAX Noord zit er een waarnemer van de brandweer naast onze piloot in het vliegtuig.

 

Brandweer vluchten boven AJAX Noord  Brandweer vluchten boven AJAX Noord

 

Vloot gebruikt tijdens de brandweer vluchten boven AJAX Noord:

Onze vloot voor de brandweer vluchten boven AJAX Noord bestaat uit vier (4) Cessna 172 en een (1) Cessna 150 vliegtuigen waarbij de waarnemer, doordat dit type vliegtuig een hoogdekker is, maximaal zicht op de grond heeft. Daarnaast beschikken wij over een aantal helikopters waarmee de brandweer vluchten boven AJAX Noord ook uitstekend gevlogen kunnen worden.

 

Wanneer inzetten van brandweer vluchten boven AJAX Noord:

Als er een verhoogde kans van natuurbrand is door aanhoudende droogte worden brandweer vluchten boven AJAX Noord ingezet om branden te detecteren vanuit de lucht.

 

Verhoogde kans van natuurbrand en dus brandweer vluchten boven AJAX Noord is afhankelijk van:

- Luchtvochtigheid

- Jaargetijde

- Soort begroeiing

- Buitentemperatuur

- Wind

- Seizoen

- Neerslag in de periode

 

Brandweer vluchten boven AJAX Noord vanaf vliegveld Teuge:

Worden uitgevoerd door AerialMedia in samenwerking met Sky Service Netherlands B.V. Door vele jaren ervaring is het team vliegersgrondpersoneel en waarnemers zeer goed ingespeeld om de veranderende omstandigheden en kalamiteiten.

 

Veiligheid tijdens Brandweer vluchten boven AJAX Noord van AerialMedia Teuge:

Veiligheid (altijd het allerbelangrijkst binnen de luchtvaart), kwaliteit en goede service staan voorop. 

 

Alle brandweer vluchten boven AJAX Noord van AerialMedia worden alle uitgevoerd met vliegtuigen die op onze vliegvergunning, een zogenaamde AOC (Air Operator Certificate), staan. Op 1 april 2009 is er een Europese Erkenning verleend aan ons bedrijf met nummer AOC NL 59. AerialMedia is daarmee het eerste bedrijf in Nederland dat voor haar brandweer vluchten boven AJAX Noord met passagiers deze erkenning heeft gekregen van de Inspectie Leefmilieu en Transport en voldoet hiermee aan de strengste eisen ten aanzien van onderhoud en uitvoering alsmede verzekering voor haar inzittenden.

 

Zelf kijken wanneer er brandweer vluchten boven AJAX Noord zijn?

Neem dan eens een kijkje op de website van Natuurbrandgevaar in Nederland per Veiligheidsregio.

 

Wilt u meer te weten komen over onze brandweer vluchten boven AJAX Noord dan kunt u contact opnemen met de AerialMedia. Dit kan via het contactformulier of via info@aerialmedia.nl.

 

Neem ook eens een kijkje op de website van de brandweer vluchten boven AJAX Zuid.

AerialMedia.nl
De Zanden 55
7395 PA TEUGE

T: 088-1501721
E: info[at]aerialmedia.nl

KVK: 30244538
BTW: NL001957246B59
Bank: NL31INGB0681148691

EASA AOC and SPO

NACA AerialMedia