• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

BRANDWEER VLUCHTEN BOVEN CHARLIE

 

Brandweervluchten boven Charlie vinden plaats tijdens jaargetijden met grote droogte. Het gebied Charlie ligt op de Utrechtse Heuvelrug.

 

In tijden van langdurige droogte vinden er continue brandweer vluchten boven Charlie plaats. Naast de brandweer vluchten boven de Utrechtse Heuvelrug (Charlie) en vinden er ook brandweer vluchten plaats boven Overijssel (Oscar) en de Veluwe (Charlie en AJAX Zuid). Deze brandweer vluchten boven Charlie worden uitgevoerd om beginnende branden op te sporen en brandweerdiensten te informeren en te coördineren vanuit de lucht. Tijdens deze brandweer vluchten boven Charlie zit er een waarnemer van de brandweer naast onze piloot in het vliegtuig.

 

Brandweer vluchten boven Charlie  Brandweer vluchten boven Charlie

 

Vloot gebruikt tijdens de brandweer vluchten boven Charlie:

Onze vloot voor de brandweer vluchten boven Charlie bestaat uit vier (4) Cessna 172 en een (1) Cessna 150 vliegtuigen waarbij de waarnemer, doordat dit type vliegtuig een hoogdekker is, maximaal zicht op de grond heeft. Daarnaast beschikken wij over een aantal helikopters waarmee de brandweer vluchten boven Charlie ook uitstekend gevlogen kunnen worden.

 

Wanneer inzetten van brandweer vluchten boven Charlie:

Als er een verhoogde kans van natuurbrand is door aanhoudende droogte worden brandweer vluchten boven Charlie ingezet om branden te detecteren vanuit de lucht.

 

Verhoogde kans van natuurbrand en dus brandweer vluchten boven Charlie is afhankelijk van:

- Luchtvochtigheid

- Jaargetijde

- Soort begroeiing

- Buitentemperatuur

- Wind

- Seizoen

- Neerslag in de periode

 

Brandweer vluchten boven Charlie vanaf vliegveld Teuge:

Worden uitgevoerd door AerialMedia in samenwerking met Sky Service Netherlands B.V. Door vele jaren ervaring is het team vliegersgrondpersoneel en waarnemers zeer goed ingespeeld om de veranderende omstandigheden en kalamiteiten.

 

Veiligheid tijdens Brandweer vluchten boven Charlie van AerialMedia Teuge:

Veiligheid (altijd het allerbelangrijkst binnen de luchtvaart), kwaliteit en goede service staan voorop. 

 

Alle brandweer vluchten boven Charlie van AerialMedia worden alle uitgevoerd met vliegtuigen die op onze vliegvergunning, een zogenaamde AOC (Air Operator Certificate), staan. Op 1 april 2009 is er een Europese Erkenning verleend aan ons bedrijf met nummer AOC NL 59. AerialMedia is daarmee het eerste bedrijf in Nederland dat voor haar brandweer vluchten boven Charlie met passagiers deze erkenning heeft gekregen van de Inspectie Leefmilieu en Transport en voldoet hiermee aan de strengste eisen ten aanzien van onderhoud en uitvoering alsmede verzekering voor haar inzittenden.

 

Zelf kijken wanneer er brandweer vluchten boven Charlie zijn?

Neem dan eens een kijkje op de website van Natuurbrandgevaar in Nederland per Veiligheidsregio.

 

Wilt u meer te weten komen over onze brandweer vluchten boven Charlie dan kunt u contact opnemen met de AerialMedia. Dit kan via het contactformulier of via info@aerialmedia.nl.

 

Ook voor beeldmateriaal van de brandweer vluchten boven Charlie kunt u contact met ons opnemen!

AerialMedia.nl
De Zanden 55
7395 PA TEUGE

T: 088-1501721
E: info[at]aerialmedia.nl

KVK: 30244538
BTW: NL001957246B59
Bank: NL31INGB0681148691

EASA AOC and SPO

NACA AerialMedia