• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

HEIDEBRAND BIJ HOENDERLOO

Er is vandaag 20 april 2014 een enorme brand ontstaan op de heide nabij Hoenderloo. Een groot deel van het Nationaal Park de Hoge Veluwe staat in brand en hulpdiensten werken met man en macht om de brand te bestrijden. U kent ze vast wel vanuit de krant, bosbranden op de Veluwe. Her voorkomen van grote schade aan de natuur kan door middel van brandweer vluchten boven de Veluwe om zo de beginnende bosbranden te signaleren en te rapporteren. Ook vandaag was ons vliegbedrijf er als een van de eerste bij om vanuit de lucht te helpen.

 

Luchtbeelden Heidebrand bij Hoenderloo:

 

Luchtfoto's Heidebrand bij Hoenderloo:

21 april 2014

Luchtfoto Heidebrand bij Hoenderloo

 

Luchtfoto Heidebrand bij Hoenderloo

 

Luchtfoto Heidebrand bij Hoenderloo

 

20 april 2014

Heidebrand bij Hoenderloo 20 april 2014

 

Heidebrand bij Hoenderloo 20 april 2014

 

Heidebrand bij Hoenderloo 20 april 2014

 

In tijden van langdurige droogte vinden er continue brandweer vluchten plaats boven de Veluwe (AJAX Noord en AJAX Zuid), Overijssel (Oscar) en de Utrechtse Heuvelrug (Charlie). Deze brandweer vluchten worden uitgevoerd om beginnende branden op te sporen en brandweerdiensten te informeren en te coördineren vanuit de lucht. Tijdens deze brandweer vluchten zit er een waarnemer van de brandweer naast onze piloot in het vliegtuig.

 

Vloot gebruikt tijdens de brandweer vluchten:

Onze vloot voor de brandweer vluchten bestaat uit vier (4) Cessna 172 en een (1) Cessna 150 vliegtuigen waarbij de waarnemer, doordat dit type vliegtuig een hoogdekker is, maximaal zicht op de grond heeft. Daarnaast beschikken wij over een aantal helikopters waarmee de brandweer vluchten ook uitstekend gevlogen kunnen worden.

 

Wanneer inzetten van brandweer vluchten:

Als er een verhoogde kans van natuurbrand is door aanhoudende droogte worden brandweer vluchten ingezet om branden te detecteren vanuit de lucht.

 

Verhoogde kans van natuurbrand en dus brandweer vluchten is afhankelijk van:

- Luchtvochtigheid

- Jaargetijde

- Soort begroeiing

- Buitentemperatuur

- Wind

- Seizoen

- Neerslag in de periode

 

Brandweer vluchten vanaf vliegveld Teuge:

Worden uitgevoerd door AerialMedia in samenwerking met Sky Service Netherlands B.V. Door vele jaren ervaring is het team vliegers, grondpersoneel en waarnemers zeer goed ingespeeld om de veranderende omstandigheden en kalamiteiten.

 

Veiligheid tijdens Brandweer vluchten van AerialMedia Teuge:

Veiligheid (altijd het allerbelangrijkst binnen de luchtvaart), kwaliteit en goede service staan voorop. 

 

Alle brandweer vluchten van AerialMedia worden alle uitgevoerd met vliegtuigen die op onze vliegvergunning, een zogenaamde AOC (Air Operator Certificate), staan. Op 1 april 2009 is er een Europese Erkenning verleend aan ons bedrijf met nummer AOC NL 59. AerialMedia is daarmee het eerste bedrijf in Nederland dat voor haar brandweer vluchten met passagiers deze erkenning heeft gekregen van de Inspectie Leefmilieu en Transport en voldoet hiermee aan de strengste eisen ten aanzien van onderhoud en uitvoering alsmede verzekering voor haar inzittenden.

 

Wilt u meer te weten komen over onze brandweer vluchten dan kunt u contact opnemen met de AerialMedia. Dit kan via het contactformulier of via info@aerialmedia.nl.

 

De Heidebrand bij Hoenderloo toont wederom aan dat wij een belangrijke taak hebben in de brandbestrijding boven de Veluwe.

AerialMedia.nl
De Zanden 55
7395 PA TEUGE

T: 088-1501721
E: info[at]aerialmedia.nl

KVK: 30244538
BTW: NL001957246B59
Bank: NL31INGB0681148691

EASA AOC and SPO

NACA AerialMedia