• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

INSPECTIEVLUCHTEN VOOR DE BRANDWEER

De inspectievluchten voor de brandweer zijn een jaarlijks terugkerende exercitie. Deze inspectievluchten voor de brandweer worden betaald met publiek geld en via een aanbesteding gegund aan een vliegbedrijf.

 

In tijden van langdurige droogte vinden er continue Inspectievluchten voor de brandweer plaats boven de Veluwe (AJAX Noord en AJAX Zuid), Overijssel (Oscar) en de Utrechtse Heuvelrug (Charlie). Deze Inspectievluchten voor de brandweer worden uitgevoerd om beginnende branden op te sporen en brandweerdiensten te informeren en te coördineren vanuit de lucht. Tijdens deze Inspectievluchten voor de brandweer zit er een waarnemer van de brandweer naast onze piloot in het vliegtuig.

 

Inspectievluchten voor de brandweer  Inspectievluchten voor de brandweer

 

Vloot gebruikt tijdens de Inspectievluchten voor de brandweer:

Onze vloot voor de Inspectievluchten voor de brandweer bestaat uit vier (4) Cessna 172 en een (1) Cessna 150 vliegtuigen waarbij de waarnemer, doordat dit type vliegtuig een hoogdekker is, maximaal zicht op de grond heeft. Daarnaast beschikken wij over een aantal helikopters waarmee de Inspectievluchten voor de brandweer ook uitstekend gevlogen kunnen worden.

 

Wanneer inzetten van Inspectievluchten voor de brandweer:

Als er een verhoogde kans van natuurbrand is door aanhoudende droogte worden Inspectievluchten voor de brandweer ingezet om branden te detecteren vanuit de lucht.

 

Waar vinden de Brandweer vluchten plaats:

boven de Veluwe

boven Oscar

boven Charlie

boven AJAX Zuid

boven AJAX Noord

boven Utrechtse Heuvelrug

boven Overijssel

 

Verhoogde kans van natuurbrand en dus Inspectievluchten voor de brandweer is afhankelijk van:

- Luchtvochtigheid

- Jaargetijde

- Soort begroeiing

- Buitentemperatuur

- Wind

- Seizoen

- Neerslag in de periode

 

Inspectievluchten voor de brandweer vanaf vliegveld Teuge:

Worden uitgevoerd door AerialMedia in samenwerking met Sky Service Netherlands B.V. Door vele jaren ervaring is het team vliegersgrondpersoneel en waarnemers zeer goed ingespeeld om de veranderende omstandigheden en kalamiteiten.

 

Veiligheid tijdens Inspectievluchten voor de brandweer van AerialMedia Teuge:

Neem dan eens een kijkje op de website van Natuurbrandgevaar in Nederland per Veiligheidsregio.

 

Alle Inspectievluchten voor de brandweer van AerialMedia worden alle uitgevoerd met vliegtuigen die op onze vliegvergunning, een zogenaamde AOC (Air Operator Certificate), staan. Op 1 april 2009 is er een Europese Erkenning verleend aan ons bedrijf met nummer AOC NL 59. AerialMedia is daarmee het eerste bedrijf in Nederland dat voor haar Inspectievluchten voor de brandweer met passagiers deze erkenning heeft gekregen van de Inspectie Leefmilieu en Transport en voldoet hiermee aan de strengste eisen ten aanzien van onderhoud en uitvoering alsmede verzekering voor haar inzittenden.

 

Zelf kijken wanneer er Inspectievluchten voor de brandweer zijn?

Neem dan eens een kijkje op de website van Natuurbrandgevaar in Nederland per Veiligheidsregio.

 

Wilt u meer te weten komen over onze Inspectievluchten voor de brandweer dan kunt u contact opnemen met de AerialMedia. Dit kan via het contactformulier of via info@aerialmedia.nl

 

AerialMedia.nl
De Zanden 55
7395 PA TEUGE

T: 088-1501721
E: info[at]aerialmedia.nl

KVK: 30244538
BTW: NL001957246B59
Bank: NL31INGB0681148691

EASA AOC and SPO

NACA AerialMedia