• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

PATROUILLEVLUCHTEN VOOR DE BRANDWEER

Vele patrouillevluchten voor de brandweer worden er jaarlijks gevlogen als de grond kurkdroog is en er een groot gevaar is voor bos- en heidebranden.

 

In tijden van langdurige droogte vinden er continue Patrouillevluchten voor de brandweer plaats boven de Veluwe (AJAX Noord en AJAX Zuid), Overijssel (Oscar) en de Utrechtse Heuvelrug (Charlie). Deze Patrouillevluchten voor de brandweer worden uitgevoerd om beginnende branden op te sporen en brandweerdiensten te informeren en te coördineren vanuit de lucht. Tijdens deze Patrouillevluchten voor de brandweer zit er een waarnemer van de brandweer naast onze piloot in het vliegtuig.

 

Patrouillevluchten voor de Brandweer  Patrouillevluchten voor de Brandweer

 

Vloot gebruikt tijdens de Patrouillevluchten voor de brandweer:

Onze vloot voor de Patrouillevluchten voor de brandweer bestaat uit vier (4) Cessna 172 en een (1) Cessna 150 vliegtuigen waarbij de waarnemer, doordat dit type vliegtuig een hoogdekker is, maximaal zicht op de grond heeft. Daarnaast beschikken wij over een aantal helikopters waarmee de Patrouillevluchten voor de brandweer ook uitstekend gevlogen kunnen worden.

 

Wanneer inzetten van Patrouillevluchten voor de brandweer:

Als er een verhoogde kans van natuurbrand is door aanhoudende droogte worden Patrouillevluchten voor de brandweer ingezet om branden te detecteren vanuit de lucht.

 

Waar vinden de Brandweer vluchten plaats:

boven de Veluwe

boven Oscar

boven Charlie

boven AJAX Zuid

boven AJAX Noord

boven Utrechtse Heuvelrug

boven Overijssel

 

Verhoogde kans van natuurbrand en dus Patrouillevluchten voor de brandweer is afhankelijk van:

- Luchtvochtigheid

- Jaargetijde

- Soort begroeiing

- Buitentemperatuur

- Wind

- Seizoen

- Neerslag in de periode

 

Patrouillevluchten voor de brandweer vanaf vliegveld Teuge:

Worden uitgevoerd door AerialMedia in samenwerking met Sky Service Netherlands B.V. Door vele jaren ervaring is het team vliegersgrondpersoneel en waarnemers zeer goed ingespeeld om de veranderende omstandigheden en kalamiteiten.

 

Veiligheid tijdens Patrouillevluchten voor de brandweer van AerialMedia Teuge:

Veiligheid (altijd het allerbelangrijkst binnen de luchtvaart), kwaliteit en goede service staan voorop. 

 

Alle Patrouillevluchten voor de brandweer van AerialMedia worden alle uitgevoerd met vliegtuigen die op onze vliegvergunning, een zogenaamde AOC (Air Operator Certificate), staan. Op 1 april 2009 is er een Europese Erkenning verleend aan ons bedrijf met nummer AOC NL 59. AerialMedia is daarmee het eerste bedrijf in Nederland dat voor haar Patrouillevluchten voor de brandweer met passagiers deze erkenning heeft gekregen van de Inspectie Leefmilieu en Transport en voldoet hiermee aan de strengste eisen ten aanzien van onderhoud en uitvoering alsmede verzekering voor haar inzittenden.

 

Zelf kijken wanneer er Patrouillevluchten voor de brandweer zijn?

Neem dan eens een kijkje op de website van Natuurbrandgevaar in Nederland per Veiligheidsregio.

 

Wilt u meer te weten komen over onze Patrouillevluchten voor de brandweer dan kunt u contact opnemen met de AerialMedia. Dit kan via het contactformulier of via info@aerialmedia.nl.

 

Vraag vandaag nog een demonstratie van patrouillevluchten voor de brandweer aan bij ons vliegbedrijf!

AerialMedia.nl
De Zanden 55
7395 PA TEUGE

T: 088-1501721
E: info[at]aerialmedia.nl

KVK: 30244538
BTW: NL001957246B59
Bank: NL31INGB0681148691

EASA AOC and SPO

NACA AerialMedia