• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

RECLAMEVLIEGTUIG

Een reclamevliegtuig is een vliegtuig dat voor het slepen van luchtreclame wordt gebruikt. Een reclamevliegtuig wordt voornamelijk in de zomer ingezet langs het strand, boven centra van (grote) steden of druk bezochte evenementen om grote groepen mensen effectief en goedkoop te kunnen bereiken.

 

Het reclamevliegtuig voert dan een reclamevlucht uit met daarachter een banner met tekst , een full color of een combinatie hiervan.

 

Luchtreclame met een reclamevliegtuig

Luchtreclame met een reclamevliegtuig is een vorm van reclame die gebruikmaakt van een reclamevliegtuig. Daarbij gebruikt men verschillende technieken waaronder het beschilderen van de romp van een vliegtuig, het slepen van een banner met tekst, een full color of een combinatie hiervan, of het vormen van letters in de lucht met behulp van witte rook (skywriting). Skywriting is overigens al enige tijd verboden in Nederland.

 

Beschildering reclamevliegtuig

Het beschilderen van de romp van (verkeers)vliegtuigen met opvallende en kleurrijke reclame voor een bedrijf, product of evenement wordt veel toegepast. Dergelijke vliegtuigen noemt men wel "logojets". Deze vorm van luchtreclame is slechts zichtbaar als het reclamevliegtuig op de grond staat of op lage hoogte vliegt. Dergelijke reclamevliegtuigen zijn populair bij spotters en foto's ervan verschijnen in de luchtvaartpers. Ook kleinere vliegtuigen die op luchtshows optreden met luchtacrobatiek, wingwalkers of die aan luchtraces deelnemen, zijn vaak voorzien van reclame.

 

Spandoeken achter reclamevliegtuig

Slepen van een spandoek met een reclameleus (een zogenaamde reclamesleep) gebeurt met een reclamevliegtuig. Het reclamevliegtuig heeft een touw met een haak achter het vliegtuig, en vliegt laag boven de grond om met de haak de sleep op te pikken. Hiertoe moeten vaak meerdere pogingen ondernomen worden, en het is ook niet zonder gevaar. Ook een ultralight reclamevliegtuig kan een spandoek meevoeren maar kan hier direct mee opstijgen. Parachutespringers en paramotors slepen soms ook een klein spandoek mee.

AerialMedia.nl
De Zanden 55
7395 PA TEUGE

T: 088-1501721
E: info[at]aerialmedia.nl

KVK: 30244538
BTW: NL001957246B59
Bank: NL31INGB0681148691

EASA AOC and SPO

NACA AerialMedia